Aanbod

Lieve jij,

Ont(-)wikkelen doe je samen, je omgeving als spiegel – in de reflectie een uitnodiging om te onderzoeken wie jij bent, wat in jou leeft. Ontwikkelen in het groeien als mens zijn, maar ook ont-wikkelen door het wegpellen van beschermlagen die over de jaren heen zijn opgebouwd. In het wegpellen van deze lagen, mag je ontdekken wat jouw behoeften zijn die hierachter schuilen. Wie jij bent, onder die zorgvuldig opgebouwde lagen. 

 

Wil jij vanuit nieuwsgierigheid op zoek gaan in en naar jezelf, in plaats van jouw zelfreflecties te laten kenmerken door zelfafwijzing en veroordeling over je gedrag, gedachtes en gevoelens? 

Waar je tot nu die veilige ruimte hebt gemist, ben je bij Nona Senang welkom om dit op jouw tempo te doen. Misschien wel voor het eerst te leren hoe je dit liefdevol kan doen. 

 

Vanuit een fijngevoelig afgestemde verbinding, ondersteun ik je in dit proces door het bieden van een onbeslagen weerspiegeling. Zodat jij in die heldere reflectie, jezelf kan en mag onderzoeken. Ook leer ik je op welke manier jouw lichaam en specifiek je zenuwstelsel, jou deze onbeslagen weerspiegeling kunnen bieden. Zodat jij uiteindelijk jouw eigen spiegel kan zijn, waar je met compassie in kan en durft te kijken.

 

Gedrag, emoties en verhalen die je (jezelf) vertelt, gebruiken we veelal als aanknopingspunt aan de oppervlakte om vanuit daar uit samen de diepere laag op te zoeken en te onderzoeken.

Als je vertraagt, wat ervaar je dan in je lichaam? Kan je bij deze sensatie blijven? Wat heb je nodig om dit (op jouw tempo) te kunnen dragen en te durven doorvoelen?

 

Vertragen en versnellen kunnen en mogen elkaar afwisselen, gedurende jouw ont(-)wikkelproces. De ene keer zoeken we dan ook mentale en fysieke verstilling op, een ander moment wordt je juist geprikkeld om in (mentale) beweging te komen – afgestemd op jouw behoefte en tempo. Jij mag leren dat jouw lichaam hierin je raadgever is en je hoe naar deze kan luisteren om te af te stemmen op jouw behoeften.

 

Door deze nieuwe inzichten in jezelf, kan vanuit een vergroot bewustzijn stapsgewijs je gedachte- en gedragspatronen veranderen naar alternatieven die beter passen bij jouw authentieke zelf. Zo vormt de verbinding tussen lichaam en verstand uiteindelijk jouw innerlijk kompas, waarop je kan en durft te vertrouwen tijdens verdere ont-dekkings- en ont-wikkelingstochten in jouw leven.

Voor wie?

Zonder aan alle punten te (moeten) voldoen, helpen de volgende kenmerken jou wellicht om een match met Nona Senang verder te onderzoeken:

Methoden, Modaliteiten en Theorieën

De volgende lijst biedt inzicht in welke vaardigheden ik gebruik om aan te sluiten bij jouw ont(-)wikkelproces, dan wel mijn bredere therapeutische zienswijze reflecteren: