Express Yourself Retreat

22 t/m 25 juni 2023 in Zeeland

Express Yourself Retreat

A retreat to show up for yourself

To let go of all the judgements and opinions that are holding you back. 

To liberate yourself and ignite your fire 

So that you are ready to fully, boldly and unapologetically 

 

Express Yourself!

22 t/m 25 juni 2023 @ de Kunstwei, Zeeland

Let’s get real:

Jezelf volledig uitdrukken can feel pretty scary. Wat gaan mensen in hemelsnaam van je denken?

Misschien herken je je wel in het volgende: je trekt je aan wat anderen denken en hoe ze jou zien. Het is voor jou stiekem toch wel heel belangrijk dat je aardig gevonden wordt, dat je er bij hoort. Wat nou als mensen niks met jouw ‘echte ik’ te maken willen hebben? Vroeger was je en misschien voel je hier nog steeds wel onzeker over. Je hebt je vaak (onbewust) aangepast om erbij te horen. De uitspraak “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, is jou niet vreemd.


Fast forward naar het hier en nu: door je al die tijd aangepast te hebben om erbij te horen, heb je jezelf bepaalde patronen aangeleerd. Patronen waarmee je jezelf probeert te beschermen tegen de pijn van afwijzing, maar die er ook voor zorgen dat jij jezelf niet volledig durft uit te drukken. Je zet vaak de behoefte van de ander voorop. Het kost je veel energie om je steeds maar bezig te houden met wat anderen wel of niet van je denken. Misschien heb je het idee dat je tot last bent, je te veel bent en je daardoor maar jezelf kleiner maakt. Gevoelens van eenzaamheid, onbegrip, maar ook frustratie komen voorbij. 

In het dagelijks leven merk je dat het is vaak makkelijker is om dit soort gevoelens niet te voelen en te vermijden. Je gaat maar weer door met ‘het leven’, slikt je echte behoeften maar weer in, terwijl je ondertussen de verbinding verliest met jezelf..

Lieve jij,

Voel jij de behoefte om jezelf terug te trekken uit je dagelijks leven, zodat je alle tijd en ruimte hebt om weer in verbinding te komen met jezelf? Met al jouw behoeften, verlangens en dromen.

 

Voel maar eens in hoe het voor je zou zijn, om in een veilige ruimte te gaan onderzoeken wat er in jou leeft en hier uiting aan te mogen geven. Waarbij niks dat jij voelt, denkt of doet gek of raar is. Je in plaats van afkeurende blikken, juist liefdevolle erkenning mag gaan ontvangen voor het laten zien van jouzelf. The good, the bad (and) the painful and the beautiful.

 

Een ode aan het anders zijn. Een ode aan het volledig jezelf zijn en dit gewoon te claimen!

Zodat jij..

 • Je volledige zelf durft te zijn, zonder dat de mening van anderen invloed op jouw gedrag hebben. 
 • Volledig eerlijk naar jezelf en anderen durft te zijn.
 • Jezelf durft te uiten in welke vorm dan ook. Door creatief te zijn, door te bewegen zoals jij dat wilt en last but not least: jij al jouw emoties mag voelen en uiten. 
 • Uiting geeft aan alles wat er in jouw speelt, jij mag zijn wie jij bent.
 • Jouw eigen ruimte krachtig gaat innemen. Want dat verdien jij!
 • Vrijheid voelt, niet alleen in je lichaam maar ook in je gedachten.
 • Jouw unieke boodschap en purpose kan delen met de wereld, terwijl je dichtbij jouw authentieke zelf blijft!

Het Express Yourself Retreat

Helpt jou om veilig die innerlijke reis te maken, zodat jij vervolgens krachtig jouw plek in gaat nemen. We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur, om terug te gaan naar onze natuur.

Express Yourself:

 • bied jou een veilige omgeving
 • vraagt jou al je maskers op de grond te laten vallen
 • creëert verbinding, want samen is ook een medicijn
 • ondersteunt jou bij het loslaten. 
 • brengt je terug in verbinding met je lijf
 • brengt je uit je hoofd en in je hart
 • viert jou in al jouw kleuren
 • begeleid jou professioneel door de diepe innerlijke processen 
 • neemt jou mee op reis naar een rustig lijf en hoofd
 • brengt jou van onrust naar vertrouwen
 • nodigt je uit om van hardheid naar zachtheid te gaan
 • is een plek waar we diep gaan, maar ook genoeg ruimte is voor humor en lichtheid
 • bied jou een rustige omgeving in de natuur, waar de stilte altijd opgezocht kan worden

Wat gaan we doen?

'Expect the Unexpected'

Wij geloven dat elk retreat anders is en er genoeg ruimte moet zijn voor intuïtie en creativiteit. To be able to fully express ourselves in the moment. Het is daarom onmogelijk om in woorden te vatten wat het Express yourself retreat allemaal inhoudt. Voel wat dit retreat voor jou zou kunnen betekenen en doen, vertrouw hierbij op jezelf. Naast voedzaam eten dat wordt bereid door een chefkok, kan je in ieder geval verwachten:

Breathwork

Ervaar de helende kracht van de verbonden ademhaling

Bodywork

Ontdek hoe je met je lichaam uiting kan geven aan alles dat in jou leeft!

Magic mushroom- & cacao ceremonie

Ervaar de kracht van plantmedicijnen in het verdiepen van jouw innerlijke reis & expressie naar buiten

Expressie

Expressie komt in vele vormen. Naast de breath- and bodywork, bieden we je ook uitingsvormen via dans en creativiteit.

Samen & Alleen

Tijd om te verbinden met elkaar, o.a. tijdens de sharing cirkels. Tijd om in stilte aanwezig te zijn. Maar ook veel ruimte en tijd om je terug te trekken.

Integratie ondersteuning

Individuele walk&talks en reflectievragen tijdens het retreat. Maar ook na het retreat: een 1:1 online integratiesessie met een therapeut.

Praktische informatie

De Kunstwei heeft ons hart gestolen en is een plek die erg bijzonder voor ons is. Location & vibe is alles! Het is een magische plek omgeven door de natuur, waar er volledige privacy is.

Zodat jij echt jezelf kan expressen precies en zo luid als jij dat wilt 😉 Je hebt er alle ruimte die je nodig hebt. 

 

and…

We're going glamping style!

Je verblijft in je eigen grote bell-tent voorzien van een bed en elektriciteit. Je eigen plek om altijd terug te keren. Op het terrein zijn er meerdere yurts waar wij onze ceremonies gaan houden.

 

Voor het eten en hangout is er het Maanhuis waar je rustig kan genieten van heerlijke, voedzame maaltijden en samen kan chillen. Alles is super sfeervol en knus ingericht. Er zijn meerdere badkamers en wc’s.

 

Er zijn nog veel meer bijzondere dingen aan deze locatie, maar dat is helemaal aan jou om zelf te ontdekken. Buiten je persoonlijke eigendommen, hoef je verder niks mee te nemen. We got you!

 

 

Het Express yourself retreat vindt plaats van donderdag 22 juni 16:00 tot zondag 25 juni 12:00.

Adres: De Perponcherpolderweg 1, Wolphaartsdijk (in Zeeland)

Allow us to introduce ourselves!

Een tipje van de sluier over de drie krachtige vrouwen die jou zullen dragen bij de reis die je naar binnen & naar buiten gaat maken.

Kayla

Als orthopedagoog en lichaamsgericht therapeut, brengt Kayla veel kennis en ervaring mee over hoe het al dan niet durven uiten van jezelf, wordt beïnvloed door ervaringen die je opdoet al van jongs af aan. Een veilige basis creëren van waaruit (her)verbinding met jezelf en jouw omgeving kan ontstaan, is wat haar werkwijze kenmerkt. Kayla zal Sasja ondersteunen en verzorgt daarnaast de 1:1 integratiesessies.

Sasja

Sasja is een ervaren spaceholder, die een arsenaal aan kennis en kunde met zich meebrengt. Ooit gestart als therapeut in de reguliere GGZ, ondersteunt zij nu anderen vanuit haar bedrijf Breathremedy in hun reis naar binnen én buiten via breathwork, bodywork en plantmedicijnen. Met veel passie en liefde zal Sasja alle groepsceremonies en -activiteiten faciliteren tijdens Express Yourself.

Roos

Als oprichtster van het platform I Dare You To, daagt Roos anderen uit om uit hun comfortzone te stappen. Hiervoor combineert zij haar passie voor welzijn en gezondheid; Roos is leefstijlcoach en studeert orthomoleculaire voedingsleer. Tijdens Express Yourself neemt zij deze kennis en kunde mee, om jou te ondersteunen in het ontdekken en uiten van jouw behoeften.  

Are you ready to fully, boldly & unapologetically

Express Yourself?

De tijd van jezelf klein houden of kleiner maken uit angst voor de mening van anderen is voorbij. Want wees eens eerlijk naar jezelf, wat gaat het jou op de lange termijn kosten als je deze keuze nu niet maakt

 

Het is tijd to fully, boldly & unapologetically express yourself. 

 

En hierin hoef je je niet alleen te voelen! Het Express Yourself Retreat is hier om je te ondersteunen. Verbinding met like-minded people & veel tijd voor jezelf en om je ervaringen te integreren. Gedragen worden door een professioneel team van therapeuten en coaches die je begeleiden door verschillende ceremonies en sessies. Inclusief 1-1 integratie begeleiding na het retreat. An unique opportunity!

De Investering

t/m 31 maart 2023 geldt het early-bird tarief!
945
895,-
 • Verblijf van donderdag 22 juni 16:00 tot zondag 25 juni 12:00
 • Veel persoonlijke aandacht in een kleine groep (max. 12 personen)
 • Eigen slaapplek in een Bell-tent
 • Ontbijt, lunch, diner, snacks bereid door een chef-kok
 • Groepssessies (Breathwork, bodywork & expressiesessies)
 • Magic mushroom - & cacao plantmedicijnceremonies
 • Walk&Talks met een professional
 • Tijd voor jezelf, rust en integratie
 • 1:1 online integratiesessie na het retreat met een therapeut
nu voor

Got questions? We got answers!

We raden je aan dit goed door te nemen, zodat jij een beter beeld van het retreat en ons krijgt. Wel zo fijn, als je weet wat je kunt verwachten! Mocht je na deze antwoorden nog steeds met vragen zitten, neem dan contact met ons op

Programma & Inhoud

Jij hoeft absoluut niet met een specifiek probleem te zitten. Je bent welkom als je veel hebt meegemaakt en op dit moment struggelt, maar ook als voelt dat je behoefte hebt om tot jezelf te komen, jezelf te herontdekken en klaar bent voor een weekend met verbinding. 

 

Wij hebben allemaal ons eigen verhaal en dragen allemaal bagage met ons mee. Het is zo belangrijk regelmatig die verbinding met jezelf te maken, te stoppen en je terug te trekken (= de ten slotte de letterlijke betekenis van ‘retreat’). Wij bieden jou die veilige plek waar alles van jou er mag zijn, gedragen door een professioneel team.
Wij zullen nooit, maar dan ook nooit, jouw verplichten ergens aan deel te nemen of in te nemen waar jij geen goed gevoel bij hebt. Als jij bijvoorbeeld niet aan de magic mushroom ceremonie wilt meenemen, is dat helemaal OK. Jouw retreat ervaring is daardoor niet minder goed. Volg altijd je gevoel, met alles! Zie het retreat vooral als een veilige ruimte, waarin jij al jouw Ja’s en dus ook jouw Nee’s mag onderzoeken en uiten.

 

Uiteraard is het wel onze intentie met de groep een veilige, intieme space te bieden, dus daardoor is het wel belangrijk dat je niet bijvoorbeeld mee gaat als je heel de dag wilt ‘chillen’. Lees hiervoor zeker nog even veelgestelde vraag  ‘Voor wie is het retreat niet’ .Het Express Yourself retreat is voor iedereen die voelt dat ze door welke reden dan ook zichzelf niet volledig, authentiek durven te uiten. Voor iedereen die meer dan hij/zij wilt toegeven zich te veel aantrekt van wat anderen denken en bang is voor veroordeling. Voor iedereen die weer in verbinding wilt komen met zichzelf, Voor iedereen die voelt dat hij zijn of haar tijd is om op te staan. Om die spark in je flink aan te steken en jouw plek volledig in te nemen. 

In dit retreat gaan we de diepte in door middel van diverse sessies en ceremonies. Het retreat is dus voor jou als je bereid bent om jezelf en overtuigingen van jezelf aan te kijken. Als je meer in het hier en nu wilt zitten en OK wilt zijn met alles van jou. Niks hoeft in de schaduw weggestopt te worden. 

Het retreat is voor jou als je je wilt richten op loslaten. Het loslaten van verantwoordelijkheden die jij niet hoeft te dragen. Het loslaten van jouw pijn en onzekerheden en het loslaten van spanning en stress wat jouw lichaam vasthoudt. Vertrouw erop dat jij in veiligheid dit allemaal mag gaan ontdekken, in een fijne omgeving gedragen door therapeuten.
Het Express Yourself is therapeutisch van aard en gebruikt tools zoals breathwork, bodywork en plant medicijnen. Het is dus niet voor jou als je bijvoorbeeld een wellness- of yoga retreat verwacht. Als je lekker wilt ontspannen en niks wilt doen. Dit retreat is ook niet voor jou als je vooral op gesprekken en ‘praten’ hoopt. In dit retreat gebruiken we technieken die je uit je hoofd en in je lijf brengen. Er is zeker ruimte om te praten, maar de focus ligt op het ervaren waarna we taal gebruiken om ervaringen te integreren. 

Dit retreat is ook niet voor jou als je met de intentie komt om te trippen of ‘high’ te worden. Het draait niet om het nemen van paddenstoelen en heel het weekend spaced out te zijn. We gebruiken deze tools om diepere lagen in onszelf aan te raken. Waar er vervolgens veel tijd is om deze ervaringen en inzichten te integreren. 

 

Er zijn een aantal contra-indicaties voor breathwork en het nemen van magic mushrooms. Als je één van deze contra-indicaties hebt betekent het niet dat je niet welkom bent, maar dat je niet aan alle activiteiten hetzelfde kan meedoen, wat jammer is. 

De contra indicaties zijn: Schizofrenie, de neiging om te dissociëren, een gevoeligheid voor psychoses, epilepsie, vroege of delicate zwangerschap, glaucoom, bloeddrukproblemen, recente operaties rondom het borst en/of buikgebied, hart- en beroerte aandoeningen.  Neem vooral contact met ons op als je een (andere) specifieke indicatie of situatie hebt, waar je even over wilt overleggen. Het belangrijkste voor ons is dat je je veilig voelt.
Jazeker! De ervaring leert dat het zo belangrijk is dat er ruimte is om te integreren. De sessies en ceremonies kunnen intens zijn en heftige processen losmaken. Daarom hebben we altijd vrije tijd ingepland, soms ook in stilte. Weet ook dat het erg belangrijk is dat jij hierin mag luisteren naar jezelf en jouw unieke behoeften. Zo vaak pushen we onszelf om te doen wat de rest doet of verwacht wordt. You do you! Als jij geen behoefte hebt om deel te nemen aan één van de activiteiten omdat je rust nodig hebt, helemaal prima. Laat ons even weten dat je OK bent en doe lekker je ding.

Het programma is een mix van groepssessies, ceremonies en 1-op-1 (walk& talk) sessies en integratie. Tijd voor diepgang en tijd voor ruimte, stilte en lichtheid. Tijd voor verbinding wanneer jij dat wilt, maar ook om even alleen te zijn. Wij zijn er altijd voor je om jou te ondersteunen in wat jij op dat moment nodig hebt. 

 

We hebben geen draaiboek, want we willen ruimte houden voor onze intuïtie en wat jij/jullie op dat moment nodig hebben. Maar een ruw raamwerk zou zijn: in de ochtend zijn groepssessies, in de middag integratie- en rusttijd en in de avond vaak een ceremonie. Trust us, je zult niet teleurgesteld worden. We faciliteren meerdere soorten ervaringen, zodat jij echt kan gaan onderzoeken op welke wijze jij jezelf volledig kan en wil uiten.

 

 

Algemene en Praktische zaken

Het Express yourself retreat vindt plaats van donderdag 22 juni 16:00 tot zondag 25 juni 12:00 bij de Kunstwei.

 

Adres: De Perponcherpolderweg 1, Wolphaartsdijk (in Zeeland).

Ja, het is zeker mogelijk om in termijnen te betalen! Wij snappen heel goed dat het fijn kan zijn om de investering over meerdere maanden uit te spreiden. Je hebt de mogelijkheid deze in 3 termijnen (maanden) te voldoen. 

 

 

Jij voelt dat je jezelf wilt uiten, maar bent je ook bewust van angsten en onzekerheden die omhoog komen bij het innemen van jouw ruimte. Zo’n investering is al de eerste stap naar het innemen van deze ruimte al: jij committeert ten slotte aan jezelf en jouw unieke expressie!

 

Express Yourself is hier om je daarin te ondersteunen, maar dit proces start dus al vanaf het moment dat jij je aangesproken voelt en overweegt om jouw plek in te nemen. Dat kan spannend zijn en ook al het een en ander oproepen! 

Dit snappen wij helemaal. Het is ook niet niks om in één keer zo’n bedrag neer te leggen. Het is daarom sowieso mogelijk om in termijnen te betalen. Daarnaast mag je ook naar één van ons uitreiken om je angsten en overdenkingen te delen m.b.t. de investering.

 

And remember this: Uiteindelijk is het belangrijkste dat jij een ‘YES’ voelt. Soms voel je die meteen en soms zit die wat verstopt onder wat lagen 😉

 

Tip: Check zeker eens bij je werkgever of er budget is voor persoonlijke ontwikkeling. Werkgevers hebben hier een potje voor en zijn geneigd dit wel eens te vergoeden.

Naast (lekker zittende) kleding voor meerdere dagen, een warme trui en je persoonlijke spullen; not much! Een aantal weken voor het retreat, zullen we nog een paklijst meesturen ter suggestie. 

Wat super leuk dat je interesse hebt en hier terecht bent gekomen. We’ve all been there. Je hebt voor dit retreat absoluut geen eerdere ervaring nodig. Je wordt stap voor stap begeleid en de groep is daar om jou alle ruimte bieden om deze nieuwe ervaringen op te doen. 

 

Uiteindelijk gaat het om je gevoel. Voel jij dat jij hierbij moet zijn? Dat het tijd is om dingen anders aan te gaan pakken en jezelf volledig authentiek uit te gaan drukken? We verwelkomen je met open armen.
We kunnen hier helaas geen flowchart delen, maar de gemiddelde leeftijd is tussen de 20 en 45 jaar. Iedereen is welkom, het gaat ons om je intentie en commitment om deze ervaring met jezelf aan te gaan.

Om het intiem te houden zijn er maximaal 12 plekken voor deelnemers.

 

Weet dat we hierbij met 4 vrouw sterk zijn, als krachtige bedding om jou te dragen: drie facilitators en één chef-kok!

Er is geen één antwoord, geen kant en klare oplossing voor jou. Wij geloven dat iets niet per toeval op jou pad komt en het precies is wat jij op dat moment nodig hebt. We zijn nooit uitgeleerd, het leven is een workshop. We geloven dat als jij je aangetrokken voelt tot dit retreat, het jou gaat geven wat je op dit moment in jouw reis nodig hebt. Het retreat is dan een spiegel van jezelf en jouw processen waar je nu in zit. Het kan een spiegel zijn, zaadjes planten en zorgen voor een doorbraak. Maar waar wij ook enorm veel waarde aan hechten is integratie. Dat je niet alleen de ceremonies volgt en dan het zelf maar uit moet zoeken. Door de walk&talk therapie die je ontvangt is er ruimte voor integratie, zodat jij met duidelijke en concrete handvatten weer naar huis gaat. Om woord bij daad te voegen bieden wij ook een (online) integratiegesprek aan met een therapeut na het retreat. Zodat jij echt aan de slag kan gaan met je inzichten in het dagelijks leven.

 

Kortom, wij hoeven ons niet te onderscheiden. Elk retreat, elk medicijn wat op jouw pad komt is nodig en uniek in welke vorm dan ook. Je bent nooit uitgeleerd.  Wij zijn ons hele leven al bezig met het helpen- en ondersteunen van anderen, elk op ons eigen manier. Wij zijn therapeuten, ervaren space-holders, maar vooral mensen die weten hoe belangrijk die verbinding met jezelf en anderen is. Wij streven onze missie na doordat wij geloven in het vuur wat in elk van ons wakkert, wij willen je helpen met het loslaten van hetgeen jou niet meer dient om zo volledig in je kracht te gaan staan. To fully, boldly & unapologetically express yourself. 
Express Yourself is een uniek retreat met de intentie om jouw reis naar binnen en expressie naar buiten te faciliteren. We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur. Om terug te gaan naar onze natuur. 

Liefs Kayla, Sasja & Roos