Express Yourself Experience

A retreat to show up for yourself

To let go of all the judgements and opinions that are holding you back. 

To liberate yourself and ignite your fire 

So that you are ready to fully, boldly and unapologetically 

 

Express Yourself!

24 juni 2023 van 9:30-20:30 @ de Kunstwei, Zeeland

Let’s get real: Jezelf volledig uitdrukken can feel pretty scary. Je trekt je al snel aan wat anderen over je denken en hoe ze jou zien. Dit belemmert je vaker dan zou willen, in het delen wat er op je hart ligt. Het is voor jou eigenlijk wel heel belangrijk dat je aardig gevonden wordt, dat je er bij hoort. Want wat nou als mensen niks met jouw ‘echte ik’ te maken willen hebben? Je hebt je in het verleden & heden vaak (onbewust) aangepast om erbij te horen. De uitspraak “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”, is jou dan ook niet vreemd.


Door je – vaak van jongs af aan al – aangepast te hebben om erbij te horen, heb je jezelf bepaalde patronen aangeleerd. Patronen waarmee je jezelf probeert te beschermen tegen de pijn en schaamte van afwijzing, maar die er ook voor zorgen dat jij jezelf niet volledig durft uit te drukken. 

Je zet vaak de behoefte van de ander voorop. Het kost je veel energie om je steeds maar bezig te houden met wat anderen wel of niet van je denken. Misschien heb je het idee dat je tot last bent, je te veel bent en je daardoor maar jezelf kleiner maakt.

 

Gevoelens van eenzaamheid, onbegrip, maar ook frustratie komen voorbij. In het dagelijks leven merk je dat het is vaak makkelijker is om dit soort gevoelens niet te voelen en te vermijden. Je gaat maar weer door met ‘het leven’, slikt je echte behoeften maar weer in, terwijl je ondertussen de verbinding verliest met jezelf..

Lieve jij,

Weet dat jij er mag er zijn. Jouw héle zelf. Soms heb je alleen even wat afstand te nemen van je dagelijks leven, om zo weer helder te voelen wie jij bent. Jouw authentieke kern, achter die zorgvuldig opgebouwde maskers en lagen die als (goedbedoelde) bescherming dienen.

 

Voel jij die behoefte, om jezelf terug te trekken uit je dagelijks leven, zodat je alle tijd en ruimte hebt om weer verbinding te voelen met jezelf? Met ál jouw behoeften, verlangens en dromen.

 

Weet dat je zó welkom bent bij de Express Yourself Experience. Een ruimte waarin je omringt wordt met warmte. Zodat jij de veiligheid voelt om te onderzoeken wat er in jou leeft en hoe je hier uiting aan te kan geven. Waarbij niks dat jij voelt, denkt of doet, gek of raar is. Je in plaats van afkeurende blikken, juist liefdevolle erkenning mag gaan ontvangen voor het laten zien van jouzelf. The good, the bad (and) the painful and the beautiful.

 

Een ode aan jouw volledige zelf zijn en hier voor te gaan staan!

Zodat jij na het retreat..

 • Jezelf vaker durft uit te spreken. Hierin laat je je minder tegenhouden door de angst ‘wat anderen van je vinden’, omdat je belemmerende overtuigingen niet alleen mentaal maar ook fysiek hebt kunnen loslaten
 • (Nieuwe) manieren hebt ervaren hoe jij  jezelf op authentieke wijze kan uiten in je dagelijks leven, zoals via je lichaam, geluid, woorden en creativiteit
 • Jouw behoeften, grenzen en verlangens helder voelt. Jij hebt zicht op grote en kleinere dingen die je kan doen om jezelf te ondersteunen in dit heldere voelen en het volgen van dit gevoel
 • Hebt ervaren hoe helend het is om herkenning en erkenning te vinden in en bij anderen. Hierdoor durf je vaker kwetsbaar te zijn in aanwezigheid van anderen, waardoor verbindingen en relaties meer diepgang krijgen
 • Meer vertrouwen voelt in het aanwezig kunnen blijven en (door)voelen van emoties en sensaties, in plaats van hier overweldigd van te raken. Jij hebt ervaren hoe dit juist voor meer opluchting en ruimte zorgt, waardoor je je dieper kunt verbinden met jezelf 

de Express Yourself Experience

Helpt jou om veilig die innerlijke reis te maken, zodat jij vervolgens krachtig jouw plek in gaat nemen. We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur, om terug te gaan naar onze natuur. We dragen je hierin met veel liefde, zodat jij kan ervaren dat:

 

 • het gevoel omringt te zijn door een zacht deken, waarbij je niks hoeft te doen dat niet goed voelt, maar juist aangemoedigd wordt te luisteren naar je grenzen en deze te respecteren
 • je ondersteunt wordt bij het loslaten van wat jou niet meer dient
 • je terug in verbinding komt met je lijf: uit je hoofd en in je hart
 • jij gevierd wordt in in al jouw kleuren
 • het uiten van jezelf in een groepssetting, onwijs empowerend is: helen doe je samen!
 • jij jouw maskers hierdoor op de grond kan laten vallen
 • hierin begeleid worden door een  professioneel team, zorgt voor de veilige bedding om de innerlijke processen die hierbij komen kijken aan te gaan
 • de hardheid waarmee jij jezelf normaal gesproken toespreekt en bekritiseert, vervangen mag worden met zachtheid
 • verbinding maken met jouw diepere onderstroom 100% samen kan gaan met veel humor en lichtheid
Kunstwei_sept2022_web-110-1024x683

Allow us to introduce ourselves!

Als orthopedagoog en lichaamsgericht therapeut, brengt Kayla veel kennis en ervaring mee over hoe het al dan niet durven uiten van jezelf, wordt beïnvloed door ervaringen die je opdoet al van jongs af aan. Een veilige basis creëren van waaruit (her)verbinding met jezelf en jouw omgeving kan ontstaan, is wat haar werkwijze kenmerkt. Kayla zal Sasja en daarnaast de integratie verzorgen. 

Sasja is een ervaren spaceholder, die een arsenaal aan kennis en kunde met zich meebrengt. Ooit gestart als therapeut in de reguliere GGZ, ondersteunt zij nu anderen vanuit haar bedrijf Breathremedy in hun reis naar binnen én buiten via breathwork, bodywork en plantmedicijnen. Met veel passie en liefde zal Sasja alle groepsceremonies en -activiteiten faciliteren tijdens Express Yourself.

Als oprichtster van het platform I Dare You To, daagt Roos anderen uit om uit hun comfortzone te stappen. Hiervoor combineert zij haar passie voor welzijn en gezondheid; Roos is leefstijlcoach en studeert orthomoleculaire voedingsleer. Tijdens Express Yourself neemt zij deze kennis en kunde mee, om jou te ondersteunen in het ontdekken en uiten van jouw behoeften.  

Wat gaan we doen?

To be able to fully express ourselves in the moment, willen wij voldoende ruimte houden voor onze intuïtie en creativiteit. Een exact draaiboek hebben we daarom niet, maar wat je in ieder geval verwachten is een combinatie van:

Expressie

Expressie komt in vele vormen. Naast de breath- and bodywork, bieden we je ook uitingsvormen via dans en creativiteit.

Samen & Alleen

Tijd om te verbinden met elkaar, o.a. tijdens de sharing circles. Tijd om in stilte aanwezig te zijn. Maar ruimte en tijd om je terug te trekken.

Integratie ondersteuning

Tijdens het retreat wordt je middels reflectie ondersteund in het integreren van je ervaringen. Zodat je dit mee kan nemen je dagelijks leven in. Na het retreat zal er een online Zoom sessie zijn, om je hierin nog extra te ondersteunen.

Breathwork & magic mushroom sessie

Ervaar de helende kracht van de verbonden ademhaling, ondersteund door de zachtheid van paddenstoelen.

Bodywork

Ontdek hoe je met je lichaam uiting kan geven aan alles dat in jou leeft!

Cacao ceremonie

Ervaar de kracht van dit plantmedicijn in het openen van jouw hart, zodat jij jouw authentieke zelf tot expressie kunt brengen.

Are you ready to fully, boldly & unapologetically

Express Yourself?

De tijd van jezelf klein houden of kleiner maken uit angst voor de mening van anderen is voorbij. Het is tijd to fully, boldly & unapologetically Express Yourself.

 

En hierin hoef je je niet alleen te voelen! De Express Yourself Experience is hier om je te ondersteunen. Verbinding met like-minded people, tijd voor jezelf en ruimte om je ervaringen te integreren. Gedragen worden door een professioneel team van therapeuten en coaches die je begeleiden door verschillende ceremonies en sessies. Inclusief integratie begeleiding na het retreat. An unique opportunity!

 

De Kunstwei heeft ons hart gestolen en is een plek waar de liefde voor natuur en mens voelbaar is. Location & vibe is belangrijk, om je veilig te voelen in het uiten van jezelf! Tussen de Zeeuwse weilanden hebben we als groep alle ruimte binnen (traditionele yurt) en in de buitenlucht, zodat jij echt jezelf kan expressen precies (en zo luid!) als jij dat wilt 😉 

Tickets

Inbegrepen:

 • Lunch, diner, snacks
 • Breathwork & Mushroom sessie
 • Cacao & Expressie ceremonie
 • Online integratiesessie met de groep na het retreat
 • Optioneel: verblijf op de Kunstwei in je eigen tent of go glamping in je eigen (tweepersoons) Bell tent

Solo ticket

Bring Yourself
en haal je ticket voor 175,-

Duo ticket

Bring Your Friend
en haal samen je ticket voor 150,- per persoon

Got questions? We got answers!

We raden je aan dit goed door te nemen, zodat jij een beter beeld van het retreat en ons krijgt. Wel zo fijn, als je weet wat je kunt verwachten! Mocht je na deze antwoorden nog steeds met vragen zitten, neem dan contact met ons op

Programma & Inhoud

Jij hoeft absoluut niet met een specifiek probleem te zitten. Je bent welkom als je veel hebt meegemaakt en op dit moment struggelt, maar ook als voelt dat je behoefte hebt om tot jezelf te komen, jezelf te herontdekken en klaar bent voor een weekend met verbinding. 

 

Wij hebben allemaal ons eigen verhaal en dragen allemaal bagage met ons mee. Het is zo belangrijk regelmatig die verbinding met jezelf te maken, te stoppen en je terug te trekken (= de ten slotte de letterlijke betekenis van ‘retreat’). Wij bieden jou die veilige plek waar alles van jou er mag zijn, gedragen door een professioneel team.
Wij zullen nooit, maar dan ook nooit, jouw verplichten ergens aan deel te nemen of in te nemen waar jij geen goed gevoel bij hebt. Als jij bijvoorbeeld niet aan de magic mushroom ceremonie wilt meenemen, is dat helemaal OK. Jouw retreat ervaring is daardoor niet minder goed. Volg altijd je gevoel, met alles! Zie het retreat vooral als een veilige ruimte, waarin jij al jouw Ja’s en dus ook jouw Nee’s mag onderzoeken en uiten.

 

Uiteraard is het wel onze intentie met de groep een veilige, intieme space te bieden, dus daardoor is het wel belangrijk dat je niet bijvoorbeeld mee gaat als je heel de dag wilt ‘chillen’. Lees hiervoor zeker nog even veelgestelde vraag  ‘Voor wie is het retreat niet’ .Het Express Yourself retreat is voor iedereen die voelt dat ze door welke reden dan ook zichzelf niet volledig, authentiek durven te uiten. Voor iedereen die meer dan hij/zij wilt toegeven zich te veel aantrekt van wat anderen denken en bang is voor veroordeling. Voor iedereen die weer in verbinding wilt komen met zichzelf, Voor iedereen die voelt dat hij zijn of haar tijd is om op te staan. Om die spark in je flink aan te steken en jouw plek volledig in te nemen. 

In dit retreat gaan we de diepte in door middel van diverse sessies en ceremonies. Het retreat is dus voor jou als je bereid bent om jezelf en overtuigingen van jezelf aan te kijken. Als je meer in het hier en nu wilt zitten en OK wilt zijn met alles van jou. Niks hoeft in de schaduw weggestopt te worden. 

Het retreat is voor jou als je je wilt richten op loslaten. Het loslaten van verantwoordelijkheden die jij niet hoeft te dragen. Het loslaten van jouw pijn en onzekerheden en het loslaten van spanning en stress wat jouw lichaam vasthoudt. Vertrouw erop dat jij in veiligheid dit allemaal mag gaan ontdekken, in een fijne omgeving gedragen door therapeuten.
Het Express Yourself is therapeutisch van aard en gebruikt tools zoals breathwork, bodywork en plant medicijnen. Het is dus niet voor jou als je bijvoorbeeld een wellness- of yoga retreat verwacht. Als je lekker wilt ontspannen en niks wilt doen. Dit retreat is ook niet voor jou als je vooral op gesprekken en ‘praten’ hoopt. In dit retreat gebruiken we technieken die je uit je hoofd en in je lijf brengen. Er is zeker ruimte om te praten, maar de focus ligt op het ervaren, waarna we taal gebruiken om ervaringen te integreren. 

 

Dit retreat is ook niet voor jou als je met de intentie komt om te trippen of ‘high’ te worden. Het draait niet om het nemen van paddenstoelen en spaced out te zijn. We gebruiken deze tools om diepere lagen in onszelf aan te raken. Waar er vervolgens veel tijd is om deze ervaringen en inzichten te integreren. 

 

 

Er zijn een aantal contra-indicaties voor breathwork en het nemen van magic mushrooms. Als je één van deze contra-indicaties hebt betekent het niet dat je niet welkom bent, maar dat je niet aan alle activiteiten hetzelfde kan meedoen, wat jammer is. De contra indicaties zijn: Schizofrenie, de neiging om te dissociëren, een gevoeligheid voor psychoses, epilepsie, vroege of delicate zwangerschap, glaucoom, bloeddrukproblemen, recente operaties rondom het borst en/of buikgebied, hart- en beroerte aandoeningen.  Neem vooral contact met ons op als je een (andere) specifieke indicatie of situatie hebt, waar je even over wilt overleggen. Het belangrijkste voor ons is dat je je veilig voelt.Het programma is een mix van groepssessies, ceremonies en integratie. Tijd voor diepgang en tijd voor ruimte, stilte en lichtheid. Tijd voor verbinding wanneer jij dat wilt, maar ook om even alleen te zijn. Wij zijn er altijd voor je om jou te ondersteunen in wat jij op dat moment nodig hebt. 

We hebben geen strak draaiboek, want we willen ruimte houden voor onze intuïtie en wat jij/jullie op dat moment nodig hebben. We faciliteren meerdere soorten ervaringen, zodat jij echt kan gaan onderzoeken op welke wijze jij jezelf volledig kan en wil uiten.

Nope, we’ve got you covered! We zorgen voor de (vegetarische) lunch & diner, maar ook zullen er tussendoor altijd voldoende voedende snacks aanwezig zijn. Heb je allergieën en/of speciale dieetwensen? Geen probleem! Neem even contact op met Roos (info@idareyouto.nl) om je behoeften aan te geven en dan stemt zij dit met je af.

Algemene en Praktische zaken

Het Express yourself retreat vindt plaats op zaterdag 24 juni bij de Kunstwei. Vanaf 9:30 kan je inlopen en om 10:00 openen we als groep. De dag zal tot ongeveer 21:00 duren. Je kan er optioneel voor kiezen om te blijven slapen (zie volgende vraag).

Adres: De Perponcherpolderweg 1, Wolphaartsdijk (in Zeeland).

Ja dit is mogelijk! De Kunstwei heeft mogelijkheden om je kamperen the old school way, of in glamping style. Als je jouw eigen kampeerspullen meeneemt, kan je voor 23,- naderhand nog lekker blijven hangen en genieten van een prachtige sterrenhemel. Going glamping? Voor 75,- huur je jouw eigen (tweepersoons) glamping Bell-tent. 

 

Als je van deze optie gebruik wil maken, neem dan nadat je je ticket hebt gehaald even contact op met Kayla, Roos of Sasja.

Wat super leuk dat je interesse hebt en hier terecht bent gekomen. We’ve all been there. Je hebt voor dit retreat absoluut geen eerdere ervaring nodig. Je wordt stap voor stap begeleid en de groep is daar om jou alle ruimte bieden om deze nieuwe ervaringen op te doen. 

Uiteindelijk gaat het om je gevoel. Voel jij dat jij hierbij moet zijn? Dat het tijd is om dingen anders aan te gaan pakken en jezelf volledig authentiek uit te gaan drukken? We verwelkomen je met open armen.

We kunnen hier helaas geen flowchart delen, maar de gemiddelde leeftijd is tussen de 20 en 45 jaar. Iedereen is welkom, het gaat ons om je intentie en commitment om deze ervaring met jezelf aan te gaan.

Om het intiem te houden zijn er maximaal 12 plekken voor deelnemers.

Weet dat we hierbij met drie vrouw sterk zijn, als krachtige bedding om jou te dragen.

Er is geen één antwoord, geen kant en klare oplossing voor jou. Wij geloven dat iets niet per toeval op jou pad komt en het precies is wat jij op dat moment nodig hebt. We geloven dat als jij je aangetrokken voelt tot dit retreat, het jou gaat geven wat je op dit moment in jouw reis nodig hebt. Het retreat is dan een spiegel van jezelf en jouw processen waar je nu in zit. Het kan een spiegel zijn, zaadjes planten en zorgen voor een doorbraak. Maar waar wij ook enorm veel waarde aan hechten is integratie. Dat je niet alleen de ceremonies volgt en dan het zelf maar uit moet zoeken. Om woord bij daad te voegen bieden wij ook een (online) integratiesessie aan met een therapeut na het retreat. Zodat jij echt aan de slag kan gaan met je inzichten in het dagelijks leven.

 

Elk retreat, elk medicijn wat op jouw pad komt is nodig en uniek in welke vorm dan ook. Je bent nooit uitgeleerd. Wij zijn ons hele leven al bezig met het helpen- en ondersteunen van anderen, elk op ons eigen manier. Wij zijn therapeuten/coaches, ervaren space-holders, maar vooral mensen die weten hoe belangrijk die verbinding met jezelf en anderen is. Wij streven onze missie na doordat wij geloven in het vuur wat in elk van ons wakkert, wij willen je helpen met het loslaten van hetgeen jou niet meer dient om zo volledig in je kracht te gaan staan. To fully, boldly & unapologetically express yourself. 

Tickets

Solo ticket

Bring Yourself
en haal je ticket voor 175,-

Duo ticket

Bring Your Friend
en haal samen je ticket voor 150,- per persoon

Express Yourself Experience is een unieke dagretraite met de intentie om jouw reis naar binnen en expressie naar buiten te faciliteren. We zijn hiervoor in de natuur, met de medicijnen van de natuur. Om terug te gaan naar onze natuur. 

Liefs Kayla, Sasja & Roos