Trainingen

Lichaamsintegrerend werken

Herken je dit ook bij jezelf (en/of je cliënten)?

  • Moeite hebben om te verbinden met het lichaam en emoties te doorvoelen, meer een wandelend hoofd zijn. Vaak blijven hangen in het over-analyseren en verklaringen zoeken.
  • Veel energie steken in het ontwijken van ongemak en angsten, of juist krampachtig vasthouden aan en vechten tegen je weerstand.
  • Zo hard je best doen, om resultaat te zien. Nóg meer doen en vastpakken, in plaats van minder doen en kunnen loslaten.
  • Een volgende sessie zo goed mogelijk willen voorbereiden, of weinig ruimte ervaren om ‘jouw plan’ los te laten, terwijl je ergens wel voelt dat je cliënt dit eigenlijk van je nodig heeft.
  • Streven naar doelen – mede door wat het zorgsysteem van je vraagt – in plaats van gewoon ‘te zijn’ en te mogen volgen wat zich misschien wel uit zichzelf mag ontvouwen, als hier maar een veilige ruimte voor wordt gecreëerd. 

Wil je graag onderzoeken hoe jij deze veilige ruimte kan creëren voor jouw cliënten? Heb je er zelf eigenlijk misschien ook wel behoefte aan, om hoofd en lichaam meer met elkaar te verbinden? Wil je je graag (verder) ontwikkelen in het bieden van traumasensitieve hulpverlening? Dan ben je ontzettend welkom bij de training lichaamsintegrerend werken

 

 

Wat kan je je daarbij kan voorstellen? 

 

 

Je spendeert een dagdeel met mij, waarbij we gaan inzoomen op hoe we de verbinding tussen cognitie-emoties-lichamelijke sensaties kunnen integreren in onze hulpverlening, via de verbinding die we als mens maken tot onszelf én van mens tot mens maken tot elkaarWe leggen allereerst een theoretische basis om de visie van lichaamintegrerend werken ook ‘cognitief’ tot je te kunnen nemen, welke afgestemd wordt op jouw al aanwezige voorkennis over dit onderwerp. Het programma ontvouwt zich vervolgens op de dag zelf, in dynamische interactie met jouw behoeften. We zullen oefeningen doen en activiteiten ondernemen, zodat de theorie geïntegreerd kan worden met dat wat jij die dag aan-den-lijve mag gaan ervaren. We gaan het ‘doen’ én het bewust ‘niet-doen’ opzoeken, met nieuwsgierigheid onderzoeken en hier op reflecteren.

 

 

Je verrijkt hierdoor je kennis over lichaamsintegrerend en (traumasensitief) werken, maar het blijft niet hangen in je hoofd. Je neemt het namelijk mee in je lijf, in je leven, in je hele zijn. En doordat het in jou geïntegreerd is, neem je het daardoor niet alleen mee in het contact en de relatie met je cliënt, maar in alle interacties in je leven.

Praktische info

Het aanbod op een rijtje:

  • Dit is een 1:1 training, zodat ik volledig kan aansluiten bij en afstemmen op jouw individuele leerbehoeften (o.a. voorkennis, ervaringen, tempo, vragen). 
  • De training vindt plaats in Rotterdam en duurt van ongeveer 10:00-16:00, zodat we voelde tijd en ruimte hebben om het ‘doen’ af te wisselen met het ‘niet-doen’. Hierdoor heb je op de dag zelf ook al voldoende momenten om je ervaringen te integreren.
  • Inclusief drinken, voedzame snacks en een vega(n) lunch.

Antwoord op jouw vragen

In principe voor iedereen die interesse heeft in lichaamsintegrerend werken en nieuwsgierig is naar wat dit voor impact kan hebben op diens professionele werkwijze en/of eigen leven. Meer specifiek voor professionals (in opleiding) in de hulpverlening en in het onderwijs. 

De trainingen vinden momenteel op de vrijdagen plaats. Ik neem contact met je om de beschikbare data voor te leggen. 

 

Mocht je niet op een vrijdag kunnen, maar wil je wel heel graag deze training volgen? Stuur mij dan even een mail via info@nona-senang.nl en dan neem ik contact met je op om in mogelijkheden mee te denken.

Vul dan onderstaand aanmeldformulier in en schrijf dit als opmerking erbij. Dan neem ik contact met je op 😉

Interesse? Laat hier je gegevens achter!