Over

Visie

Over Kayla

Vanuit een diepe wens om mijn werk een verlengstuk van mijzelf te laten zijn, ben ik gestart met Nona Senang. Authenticiteit is een belangrijke waarde voor mij, zo ook (mede)menselijkheid. Het ervaren dat ik niet volledig mijzelf kon zijn en uiten in de verschillende professionele functies die ik heb vervuld, ging al snel schuren. Door een versie van mijzelf te zijn, betekende dit automatisch dat ik andere delen als het ware had te ‘onderdrukken’ – wat naast het opleveren van veel stress en frustratie – ook veel energie kostte. Vanuit de vraag “wanneer voel ik mij het meest in flow, levend, méns”, ben ik stapsgewijs het idee van Nona Senang en daarmee mijn eigen praktijk gaan concretiseren. 

 

Ik voel mij het meest levend, wanneer ik in verbinding sta met een ander. Wanneer ik mijn sensitiviteit en gevoeligheid niet probeer te blokkeren, dimmen of anderszins te filteren, maar mijn ‘antennes’ juist nog veel meer open zet.

 

In flow voel ik mij op de momenten dat ik via mijn eigen lichaam kan opmerken welke lichamelijke sensatie de ander ervaart. Daar waar de ander hier snel aan voorbij gaat en/of geen woorden aan kan geven, kan ik hier vervolgens wel bij kan vertragen en bewuste aandacht aan schenken. Flow, wanneer ik mijn denkvermogen kan verenigen met mijn voelvermogen, én-én, tot een sterk (zelf)bewustzijn, waarmee ik observaties in mijzelf en bij de ander kan omvormen tot reflecties en vragen die tot prikkelende verdieping en zelfonderzoek leiden. 

 

Mens voel ik mij, wanneer ik mijzelf kan en mag toestaan om diep geraakt te worden door de energie die ik voel in verbinding met de ander. Wanneer het tonen en delen van deze geraakte emotie niet wordt bestempeld als onprofessioneel, maar juist als compassievol mede-mens zijn.

 

Dan voelt ‘werk’ voor mij als een vorm van zelfexpressie, welke ik als moeiteloos ervaar. Die mij energie geeft, voedt en bovenal inspireert. 

 

 

 

 

Over Nona Senang

Nona Senang kan je vertalen of interpreteren als ‘meisje of vrouw die zich op haar plek voelt’. Gelukkig, fijn, tevreden met wat is. De naam weerspiegelt voor mij de trots op mijn Molukse roots en de levenskracht die ik voel door mij te identificeren hiermee. Ondanks dat ik niet actief in de Molukse gemeenschap ben opgegroeid, stroomt dit bloed in en door mij heen. Lang onbewust onderdrukt, droeg ik ook de intergenerationele pijn mee van mijn familie die gepaard gaat met de geschiedenis van de Molukkers. Het hier bewust mee kunnen en mogen verbinden, heeft onbeschrijfbaar veel voor mij betekend. Mede hierdoor, ben ik de gelaagdheid en diepte van mijn emoties als enorme kracht gaan zien. Dit heeft mij geholpen om ‘op mijn plek’ en daarmee in mijn kracht te gaan staan.