Reconnect

Voor krachtige dragers, die behoefte hebben aan een ruimte waarin zij de stabiele tegenkracht voelen - waar ze bewust of onbewust al zo lang naar op zoek zijn - zodat zij ook eens mogen gaan leunen. 


Voor hen die op hun eigen tempo willen loslaten en ruimte willen geven aan hun kwetsbaarheden. Die willen ervaren hoe verrijkend en helend het is om te ontvangen en deze verdieping ook mee willen nemen in hun eigen werk met cliënten.

Voor psychologen, (ortho)pedagogen, therapeuten, begeleiders, coaches en andere space-holders, die vanuit de verbinding van mens-tot-mens willen werken. Die de therapeutische relatie als basis en ankerpunt willen inzetten door integrerend te werken met het hele lichaam & vanuit jouw eigen mens-zijn.

Zodat protocollen en methodieken niet leidend hoeven zijn, maar ondersteunend aan jouw werkwijze.

Voor hulpverleners die bereid zijn hierin voor te gaan op hun cliënten, omdat zij weten dat zijzelf ten slotte hun eigen instrument zijn. Die zoeken naar verdieping die niet alleen hun professionele kennis en kunde voedt, maar de gehele menselijke ervaring integreren.


Voor krachtige dragers, die behoefte hebben aan een ruimte waarin zij de stabiele tegenkracht voelen - waar ze bewust of onbewust al zo lang naar op zoek zijn - zodat zij ook eens mogen gaan leunen


Voor hen die op hun eigen tempo willen loslaten en ruimte willen geven aan hun kwetsbaarheden. Die willen ervaren hoe verrijkend en helend het is om te ontvangen en deze verdieping ook mee willen nemen in hun eigen werk met cliënten.

Jij geeft meer dan je ontvangt, 
maar vooral meer dan dat jij jezelf kan toestaan 
om te mogen ontvangen

Jij..

Voelt, veel.

 

Energie van anderen, in welke vorm dan ook. Maar ook heb je een groot zelfbewustzijn van alles wat er in je eigen lichaam gebeurt en te voelen valt. Ik bedoel, je bent ten slotte niet voor niets in dit vak terecht gekomen 😉

Door je sterke voelkracht en je empathisch vermogen, kan jij feilloos afstemmen op wat anderen nodig hebben. Mensen zijn graag bij jou; voelen zich gehoord en gezien. Jij staat klaar voor anderen. Draagt hen. En waarschijnlijk niet alleen tijdens je werk als professional, maar ook daarbuiten.

 

Enerzijds is dit fijn. Je krijgt hier waardering voor. Zelf haal je ook voldoening uit het feit dat je een waardevolle bijdrage levert aan het leven van anderen.

 

Dit is dan ook een grote kracht van je. 

 

Al (h)erken je deze kracht mogelijk nog niet volledig. Wellicht doordat je je gevoelens en sensaties juist probeert te onderdrukken. Het lukt je nog niet om deze sensitieve kracht op zo’n manier in te zetten, dat het je vooral energie geeft. Hierdoor spendeer je veel tijd door in je hoofd (kan je ooit genoeg overanalyseren?;)). Dit levert spanning op en kost je veel energie. Terwijl je eigenlijk een groot verlangen voelt om je meer ontspannen te voelen. Je héle lichaam meer te bewonen.

 

Wellicht (h)erken je deze kracht ook wel al, maar voel je een diep verlangen om eens niet degene te hoeven zijn die altijd alles maar bij elkaar houdt voor de ander. Wanneer je invoelt op dit verlangen, merk je misschien ook wel op hoeveel behoefte jij er eigenlijk aan hebt dat deze ruimte jou eens geboden wordt voor de verandering. Tegelijkertijd geef je niet zomaar toe aan dit diepe verlangen. Het voelt namelijk enorm kwetsbaar. Bang, dat de ander je niet kan dragen. Niet kan ontmoeten in deze kwetsbaarheid, op een manier die jij nodig hebt om je gehoord, gezien en erkend te voelen.

wat als..

Je eens zou ervaren hoe het is om gedragen te worden? Om te leunen op iemand anders? Niet vanuit zwakte, maar juíst omdat je zoveel kan dragen en krachtig bent. Zodat jij ook eens kan loslaten.

Stel je eens voor, dat je mag onderzoeken hoe het loslaten bijdraagt aan het dichter tot jezelf komen. Loslaten van adaptieve overlevingsstijlen – die je heel ver hebben gebracht – maar je nu niet meer dienen. Het loslaten van verwachtingen van wie je denkt dat je moet zijn, moet gedragen en hoe je je wel of niet zou mogen voelen. 

 

Ruimte voor jouw volledige zelf. Zodat jij mag her-verbinden met wie jij ten diepste bent. 

zodat je..

al jouw emoties, gevoelens en sensaties met compassie mag leren verwelkomen. Doorvoelen. Kwetsbaarheid mag integreren met de kracht die in jou schuilt. 

Zodat jij – zoals bomen ook doen – nog dieper kan wortelen in de aarde. In jezelf. In het leven. Je vanuit die stevige bedding, altijd kan terugkeren naar de (zachte) kracht in jezelf.

 

Waardoor je niet alleen verankerd blijft staan tijdens een zware storm, maar juist óók voller en dieper kan genieten van al het moois dat het leven je mag brengen.

 

(Her)verbinden met jouw kern, om zo juist al het potentieel dat in jou schuilt de ruimte te geven.

 

Want die ruimte, die verdien jij.

Hier is veiligheid voor nodig.

Zowel in jezelf, als in de fysieke en emotionele omgeving waarin jij je bevindt. 

Reconnect biedt je deze ruimte, die veilig en geborgen voelt. 

 

Waarin je alles mag zeggen,

en je stil mag vallen.

Alles mag voelen,

En niets hoeft te voelen.

Je mag zweven,

en landen.

Vast mag houden,

en los mag laten.

Jij groot mag zijn,

en heel klein.

Volwassen,

en Kind.

Uiteengevallen,

en Heel.

 

Hulpverlener,

en Mens.

1:1 begeleiding

Je bent zó welkom, om te ervaren wat Reconnect je kan brengen. Een ruimte waar jij helemaal centraal staat. Die je de veiligheid biedt, om te kunnen zakken in jezelf en te leunen in dat wat gevoeld mag worden in jou, terwijl je hier liefdevol in ondersteund wordt. 

 

Een Reconnect traject betreft altijd een (of meerdere) fysieke sessies i.c.m. ondersteuning op afstand. Zodat jij wat je tijdens de sessies ervaart, ook kunt integreren in jouw dagelijks leven. De duur, vorm, inhoud en locatie van Reconnect co-creëren we echter samen. Vooraf zullen we jouw behoeften verkennen. Op basis hiervan ontvang je een aanbod op maat. 

Aan het begin van elke Reconnect sessie word je uitgenodigd om contact te leggen met de intentie, behoefte en/of verlangen die op dat moment in jou leeft. We creëren zo bewust de ruimte, om telkens opnieuw te verbinden met jouw Zelf.

 

Kunnen verbinden met je intentie, kan namelijk al een uitdaging zijn op zichzelf. Wat is het, dat jij ten diepste wenst voor jezelf? Mag je het jezelf toestaan, om dit te wensen? Gedurende de sessie onderzoeken we via uitnodigende vragen en lichaamsgerichte ervaringen wat je nodig hebt om deze intentie te integreren in je dagelijks leven. Hierin onderzoeken we welke interne blokkades en belemmeringen maken dat dit nog niet zo is, zoals welke overlevingsstrategieën nog automatisch worden geactiveerd om iets dat onveilig voelt in jou, te beschermen. 

 

Verder onderzoeken we vooral wat je nodig hebt om vanuit deze beleving van onveiligheid, weer terug te bewegen (letterlijk en figuurlijk) naar een staat van veiligheid en verbinding. Dit onderzoeken gaat gepaard met veel compassie en nieuwsgierigheid. Zodat wat eerder als te onveilig voelde, nu eens omringt mag worden met zachtheid. Waardoor je niet altijd meer hoeft te beschermen, maar je kan gaan kiezen om hier op andere manieren bij aanwezig te zijn en te blijven.

 

Hier samen bewust bij stilstaan en op te reflecteren, maakt dat er – steeds een beetje meer – fysieke en mentale ruimte kan ontstaan om te (door)voelen en van waaruit een ander verhaal kan ontstaan. Zodat jij die laagjes van overtuigingen en identificaties die jou niet (meer) dienen, kan gaan loslaten. Waardoor er ruimte ontstaat, om te verbinden met jouw authentieke Zelf.

 

Hierdoor zullen jouw intenties niet alleen bij verlangens blijven, maar raken deze veranderingen – hoe groot of klein ook – geïntegreerd in jouw hele Zijn en neem je deze mee op de rest van jouw levenspad én dus ook in het werken met jouw cliënten.

Het Reconnect traject is tevens een energetische ruimte, wat dus betekent dat ik buiten de fysieke sessies óók met je verbonden blijf. Logischerwijs zal je tijdens je dagelijks leven merken dat je tegen dingen aanloopt en je momenten van onveiligheid en disconnectie zult ervaren. Bij Check-In momenten staan we hier samen bij stil.

Speciaal voor Reconnect gemaakte en geselecteerde reflectieopdrachten, om jou te ondersteunen in het herverbinden met jezelf. Tevens dragen deze opdrachten bij aan het integreren van je ervaringen gedurende het traject, met je dagelijks leven.

Interesse in Reconnect?

Op het onderstaande formulier vul je jouw persoonsgegevens. Op korte termijn neem ik dan contact met je op.

 

Ik kijk er onwijs naar uit om te verbinden met je! 

Liefs, Kayla