1:1 Individuele begeleiding & lichaamsintegrerende therapie ​

Jij voelt, veel. 

 

Wanneer jij voldoende ruimte en veiligheid ervaart, kan jij diep genieten van de ‘kleine’ dingen in het leven. Het voelen van de verbinding tussen mensen, het drinken van een kopje thee of koffie terwijl je naar buiten kijkt hoe de wereld ontwaakt (of nog liever: terwijl je je ín de ontwakende wereld bevindt), kijkend naar regendruppels op een voorbijhangend blad, de geur opnemen van een herfstbos, het opmerken van verschillende kleuren en structuren op een schilderij en het voelen van kippenvel, doordat je geraakt wordt door muziek of een ander fijn geluid.

 

Dit alles, en nog veel meer.

 

Want ook ben je sensitief voor energie van anderen: emoties, stemmingen en sferen merk jij op. Vooral ook de nuances hierin. Door je sterke voelkracht en je empathisch vermogen, kan jij feilloos afstemmen op wat anderen nodig hebben. Mensen zijn graag bij jou; voelen zich gehoord en gezien. Jij staat klaar voor anderen. Draagt hen, wellicht ook wel als professional. Zelf haal je ook voldoening uit het feit dat je een waardevolle bijdrage levert aan het leven van anderen. Dit is dan ook een grote kracht van je. 

Tegelijkertijd heb jij ook een groot zelfbewustzijn van alles wat er in je eigen lichaam gebeurt en te voelen valt. 

 

En hoe mooi en fijn dit diepe bewust voelen en leven ook kan zijn, overweldigt dit je regelmatig ook.

Hierdoor merk je dat..

 • Het je niet lukt om jezelf op een fijne manier bij te staan in die overweldiging. In reactie hierop, onderdruk jij je gevoelens en sensaties vaak. Je dimt ze, als het ware.
 • Om de overweldiging niet te voelen, je vaak veel tijd spendeert in je hoofd en de stroom aan gedachtes niet ophoudt (zei iemand over-analyseren?;))
 • Of je zoekt op andere manieren naar afleiding waardoor je voorkomt dat je zakt in je lijf en bewust wordt van alles wat daarin te voelen valt. Denk bijvoorbeeld aan (overmatig) tv-kijken, sporten, eten, werken en niet te vergeten: je vooral focussen op andere mensen en het zorgen voor hen.
 • Je vaak moe bent. Met name in de loop van de dag. Als jij nog energie over hebt aan het einde van de dag, is dat vaak eerder uitzondering dan regel.
 • Het eng voelt om je héle zelf te laten zien, inclusief jouw sensitieve en gevoelige kant. Ook al borrelt dit wel onder jouw oppervlakte, het voelt nog veel te kwetsbaar om deze kanten van jou te delen met jezelf en anderen.
 • Je al snel denkt dat je te veel bent voor iemand anders als jij jouw emoties laat zien. Bang, dat de ander je niet kan ontmoeten wanneer je deze kwetsbare kant van jezelf zou delen, of dit juist in alle expressiviteit te doen. Dit heb je in het verleden namelijk al vaker meegemaakt, wat maakt dat je de pijn om je afgewezen te voelen nu liever vermijdt. 

Je voelt een groot verlangen om je meer ontspannen te voelen. Je héle lichaam meer te bewonen.

En óók om je volledige zelf te ontmoeten.

Wie jij bent wanneer je jouw gevoeligheid en sensitiviteit niet langer zou dimmen, maar deze kracht juist kan inzetten om je nog meer aanwezig in het leven te voelen.

 

Want met het inhouden van jouw gevoeligheid of juist het overmatig inzetten van jouw sensitiviteit om op anderen af te stemmen, heb je ook delen van jezelf weggestopt. Ben je jezelf verloren, in het aanpassen aan de ander. Ben je de verbinding verloren met je héle lichaam: alle emoties en sensaties. Worden jouw gedachtes regelmatig gekenmerkt door kritische noten en zelfafwijzing.

 

Weet dat hier niks fouts of geks aan is: dit heeft een hele belangrijke functie gehad voor je. Het is nodig geweest om je veilig te voelen in een situatie(s) die eigenlijk overweldigend was/waren voor je. Maar ondanks dat ooit heel erg werkzaam is geweest om jezelf op deze manier beschermen, merk je nu dat het je ervan weerhoudt om te verbinden met je authentieke zelf.

 

Om te kunnen voelen wat van jou is en wat bij de ander hoort. Waar de ander eindigt en jij begint. Om je eigen behoeften op te merken. En deze te uiten, op jouw eigen authentieke wijze.

Stel je eens voor..

Dat jij je kan verbinden met al je emoties, gevoelens en sensaties. Je stap voor stap kan ontdekken hoe je hierbij aanwezig kan blijven en hier uiting aan kan geven, zonder overweldigd te raken. 

 

Maar dat dit niet hoeft te  betekenen dat je ‘altijd en overal’ maar alles moet doorvoelen, of hier direct uiting aan moet geven.

 

Het gaat er juist om, dat je kunt reguleren hoe en wanneer je iets doorvoelt, hoeveel/intens je dit voelt, en je vaker kan kiezen hoe en wanneer je hier uiting aan wilt geven.

 

Om dit stap voor stap te ontdekken, is het belangrijk dat je op een voor jou werkbare manier kunt vinden hoe je opgekropte en weggestopte emoties de ruimte kan geven en vastgehouden spanning in je lijf kan ontladen. 

Hier is veiligheid voor nodig.

Zowel in jezelf, als in de fysieke en emotionele omgeving waarin jij je bevindt. 

Reconnect biedt je deze ruimte, die veilig en geborgen voelt. 

 

Waarin je alles mag zeggen,

en je stil mag vallen.

Alles mag voelen,

En niets hoeft te voelen.

Je mag zweven,

en landen.

Vast mag houden,

en los mag laten.

Jij groot mag zijn,

en heel klein.

Volwassen,

en Kind.

Uiteengevallen,

en Heel.

 

Volledig Mens.

Zodat je..

Al jouw emoties, gevoelens en sensaties met compassie mag leren verwelkomen. Doorvoelen. Kwetsbaarheid mag integreren met de kracht die in jou schuilt. Zodat jij – zoals bomen ook doen – nog dieper kan wortelen in de aarde. In jezelf. In het leven.


Je vanuit die stevige bedding, altijd kan terugkeren naar het centrum in jezelf. En dus ook wanneer je de verbinding met deze kern wel eens verliest, je altijd kunt verbinden met het vertrouwen dat je de weg naar jezelf uiteindelijk weer zult terugvinden. Verbonden met jouw ritme van (her)verbinding. Waarbij jij jezelf hierin op compassievolle wijze kan ondersteunen, door gebruik te maken van (co)regulatie en het geven van erkenning en ruimte aan wat geraakt wordt. Weten, welke behoeften hierachter schuilen en hoe jij hier zelf – of met hulp van anderen – zorg voor kan dragen.


Hierdoor zal je je niet alleen minder overweldigd voelen wanneer je je geraakt voelt, maar juist óók nog voller en dieper genieten van al het moois dat het leven je te brengen heeft. 


(Her)verbinden met jouw sensitieve kracht. Om zo juist ál het potentieel dat in jou schuilt, de ruimte te geven.


Want die ruimte, die verdien jij.

1:1 Reconnect traject

Reconnect is er voor hen die het verlangen voelen om te herverbinden met hun volledige zelf en hierbij hun sensitiviteit als kracht willen integreren in hun hele mens-zijn.

 

Een individueel therapeutisch traject, waarin we via uitnodigende vragen en lichaamsgerichte ervaringen onderzoeken wat je nodig hebt om dit verlangen te integreren in je dagelijks leven. Het traject combineert altijd fysieke sessies met ondersteuning op afstand. Zodat je mag voelen dat je ondersteund wordt, niet alleen van dichtbij tijdens de sessies, maar juist ook in je dagelijks leven, daar waar de integratie daadwerkelijk plaatsvindt. 

 

Voorafgaand aan het instappen in Reconnect, vindt er eerst een Verkenningssessie plaats (à 95,- incl. BTW). Ik vind het namelijk belangrijk dat je kan ervaren hoe je hele systeem (lichaam en geest) reageert op de ruimte van Reconnect. Zodat je kunt proeven of dit veilig, ondersteunend en voor jou (op dit moment) passend voelt, alvorens je instapt in het traject.

 

Reconnect nodigt jou uit om voor ten minste zes maanden op consistente basis te committeren aan dit diepe verlangen dat in jou leeft. Tijdens de Verkenningssessie zullen we hierin jouw behoeften verkennen, alsook belemmeringen en blokkades die je misschien wel tegenkomt bij het committeren aan jezelf. Indien we beiden voelen dat Reconnect aansluit bij jouw behoeften, ontvang je na de Verkenningssessie een op maat gemaakt voorstel voor jouw Reconnect traject.

 

Ongedacht de duur en frequentie van afspraken, bestaat Reconnect in ieder geval uit:

Aan het begin van elke Reconnect sessie word je uitgenodigd om contact te leggen met de intentie, behoefte en/of verlangen die op dat moment in jou leeft. We creëren zo bewust de ruimte, om telkens opnieuw te verbinden met jezelf, je behoeften en je verlangens.

Kunnen verbinden met je intentie, kan namelijk al een uitdaging zijn op zichzelf. Wat is het, dat jij ten diepste wenst voor jezelf? Mag je het jezelf toestaan, om dit te wensen? Gedurende de sessie onderzoeken we via uitnodigende vragen en lichaamsgerichte ervaringen wat je nodig hebt om deze intentie te integreren in je dagelijks leven. Hierin onderzoeken we welke interne blokkades en belemmeringen maken dat dit nog niet zo is, zoals welke overlevingsstrategieën nog automatisch worden geactiveerd om iets dat onveilig voelt in jou, te beschermen. 

Verder onderzoeken we vooral wat je nodig hebt om vanuit deze beleving van onveiligheid, weer terug te bewegen (letterlijk en figuurlijk) naar een staat van veiligheid en verbinding. Dit onderzoeken vindt plaats via lichaamsgerichte ervaringen en compassievolle bevraging van het verhaal dat je jezelf verteld. En op jouw eigen tempo en ritme. Zodat wat eerder als te onveilig voelde, nu eens omringt mag worden met zachtheid inplaats van de hardheid die jou zo bekend is. Waardoor je niet altijd meer hoeft te beschermen, maar je kan gaan kiezen om hier op andere manieren bij aanwezig te zijn en te blijven.

Hier samen bewust bij stilstaan en op te reflecteren, maakt dat er – steeds een beetje meer – fysieke en mentale ruimte kan ontstaan om te (door)voelen en aanwezig te blijven bij emoties en sensaties die je eerder als overweldigend ervaarde. Van hieruit kan een ander verhaal ontstaan. Zodat jij die laagjes van overtuigingen en identificaties die jou niet (meer) dienen, kan gaan loslaten. Waardoor er ruimte ontstaat, om te verbinden met je volledige zelf en jij hier op authentieke wijze uiting aan kunt geven.

 

Hierdoor zullen jouw intenties niet alleen bij verlangens blijven, maar raken deze veranderingen – hoe groot of klein ook – geïntegreerd in jouw hele zijn en neem je deze mee op de rest van jouw levenspad.

 

n.b. de fysieke Reconnect sessies vinden momenteel plaats op vrijdagen.

Het Reconnect traject is tevens een energetische ruimte, wat dus betekent dat ik buiten de fysieke sessies óók met je verbonden blijf. Logischerwijs zal je tijdens je dagelijks leven merken dat je tegen dingen aanloopt en je momenten van onveiligheid en disconnectie zult ervaren. Bij Check-In momenten staan we hier samen bij stil.

Speciaal voor Reconnect gemaakte en geselecteerde reflectieopdrachten, om jou te ondersteunen in het herverbinden met jezelf. Tevens dragen deze opdrachten bij aan het integreren van je ervaringen tijdens de sessies, zodat je deze ook in je dagelijks leven kan gaan implementeren.

Na het Reconnect traject

 • Voel je een verdiepte verbinding met jezelf. Met delen van jou, emoties en sensaties waar je eerst niet bij kon komen of die je afwees. 
 • Ervaar je meer compassie voor jezelf en daarmee ook voor anderen.
 • Is je lichaamsbewustzijn vergroot en je gewaarwordingsvermogen verfijnd.
 • Kan je jouw lichaamssignalen vertalen naar concrete behoeften én hier op (non)verbale wijze uiting aan geven.
 • Kan je jouw energie beter managen gedurende de dag, waardoor je je meer aanwezig voelt in het leven en je een betere werk-vrije tijd balans ervaart.
 • Kan jij jouw grenzen beter aanvoelen en aangeven.
 • Ervaar je een meer authentieke verbinding met andere mensen, juist ook doordat je beter in verbinding kunt blijven met jezelf en jouw kwetsbaarheid durft te laten zien.
 • Is je kennis over de fysiologie van het zenuwstelsel vergroot/verdiept, alsook welke rol dit speelt in het voelen van (on)veiligheid, waaronder hoe dit samenhangt met jouw sensitiviteit.
 • Weet je hoe jij jezelf (evt. via anderen) kunt ondersteunen op momenten dat je je overweldigd voelt. Oftewel: je kan (co)regulatie inzetten om jezelf gerust te stellen.
 • Merk je steun op die – op welke manier dan ook – aanwezig is en kan je deze ontvangen door vaker te leunen vanuit vertrouwen.
 • Ervaar je meer ontspanning en ruimte in je lichaam en geest.
 • Geniet je (nog) meer van al het moois dat in het leven te ervaren is. Het grote en natuurlijk het kleine.

& a special note to

Professionele Hulpverleners & Space-Holders

Deze 1:1 begeleiding is er dus juist ook voor krachtige dragers, die behoefte hebben aan een ruimte waarin zij de stabiele tegenkracht voelen – waar ze bewust of onbewust al zo lang naar op zoek zijn – zodat zij ook eens kunnen leunen.

Voor psychologen, (ortho)pedagogen, therapeuten, begeleiders, coaches en andere space-holders, die vanuit de verbinding van mens-tot-mens willen werken. Die de therapeutische relatie als basis en ankerpunt willen inzetten door integrerend te werken met het hele lichaam & vanuit jouw eigen mens-zijn

 

Zodat protocollen en methodieken niet leidend hoeven zijn, maar ondersteunend aan jouw werkwijze.

 
Voor hulpverleners die bereid zijn hierin voor te gaan op hun cliënten, omdat zij weten dat zijzelf ten slotte hun eigen instrument zijn.  Die zoeken naar verdieping die niet alleen hun professionele kennis en kunde voedt, maar de gehele menselijke ervaring integreren

Voor hen die op hun eigen tempo willen loslaten en ruimte willen geven aan hun kwetsbaarheden. Die willen ervaren hoe verrijkend en helend het is om te ontvangen en deze verdieping ook mee willen nemen in hun eigen werk met cliënten.

Interesse in Reconnect of heb je een vraag?