Mahina

In het tempo van het dagelijks leven, kan het uitdagend zijn om de verbinding met jezelf te (blijven) voelen.

Er bewust voor kiezen om even uit dit dagelijks patroon te stappen en tijd met jezelf door te brengen, kan dan die ‘reset’ zijn waardoor je weer energiek en opgeladen terug je leven in stapt.  

 

Tijd nemen voor jezelf – en dan niet dat ‘even snel tussendoor’ – maar echt te vertragen om zo weer te verbinden met waar het voor jou ‘in de kern’ toe doet. 

 

Gewoon op mogen dagen zoals je je op dat moment voelt, terwijl je helemaal mag ontvangen wat er voor jou gefaciliteerd wordt. Even niet je eigen proces te hoeven kaderen en dragen, maar je laten ondersteunen en meenemen bij het zakken in het hier-en-nu. 

 

Zodat je in alle ruimte, weer jouw eigen ritme van (her)verbinding kunt terugvinden.

EAFF3E21-02FF-4863-A1A1-356FAADA2E54

Mahina

Een ruimte waarin de herverbinding met jezelf als vrouw helemaal centraal staat. 

 

We starten de dag met een kleine openingsceremonie, om te landen in het hier-en-nu en te verbinden met jouw intentie voor vandaag. Vervolgens zullen we verder zakken in je lichaam met behulp van een bekkenmassage, gevolgd door een verbonden ademsessie.

 

Genieten van wat je zintuigen je te vertellen hebben. Vertragen en verstillen in je lichaam en geest, maar óók bewegen en exploreren. Via mentale en fysieke vertragende, verstillende én versnellende bewegingen ontdekken hoe jouw ritme van (her)verbinding met jouzelf zich ontvouwt. Hoe het zich wil ontvouwen, als het hier maar de ruimte voor kan krijgen. 

 

Je innerlijke landschap ontdekken en exploreren.

 

Via de verbinding met jouw gedachtes, emoties en sensaties. Maar vooral ook: via de verbinding met je eigen bekken en met elkaar als vrouw-zijnde.

Ontdekken, hoe je deze verbinding kwijt raakt maar ook hoe je jouw ritme altijd weer kunt terugvinden. Exploreren hoe het is om terug te keren naar jouw natuurlijke feminiene kracht van ontvangen en overgave

 

Dit onderzoeken gaat gepaard met veel compassie en nieuwsgierigheid. Zodat de hardheid die je maar al te bekend is, kennis kan maken met zachtheid. 

7063D15D-1139-4501-8FD0-17A75E99239B

Wat we gaan doen

Your Rhythm of Reconnection steunt op een basisprogramma, zodat we vanuit deze stevige en veilige bedding juist verder op  intuïtieve wijze invulling kunnen geven aan de dag. Afgestemd op jouw behoeften. Om jouw exploratieproces te ondersteunen, zal Your Rhythm of Reconnection in ieder geval een combinatie bieden van:

Verbinding maken met het hier-en-nu

Aandachtig aanwezig zijn bij al je gewaarwordingen door middel van je zintuigen (muziek, geur, beeld, tast), je lichaam (zachte bewegingen, o.a. yin yoga) en visualisaties.

Oefenen met reguleren

Denk hierbij aan technieken/vaardigheden zoals de ademhaling, beweging en compassievolle bevraging. Muziek zal hierin - vanwege het ritmische aspect - veelal ter ondersteuning dienen in het vinden van jouw eigen ritme van (her)verbinding.

Reflectie

Bewust terugkijken op wat wel en niet voor jou werkt. Zodat je dit mee kan nemen je dagelijks leven in.

Lieve Mahina,

Voelen

Zo diep

Dat je bang bent dat,

wanneer je dat toelaat

Je uiteenvalt

In duizenden stukjes

 

Dat het teveel is

Om te dragen

Daarom ga je maar

Verdragen

 

Maar in die diepte

Een stil maar aanwezig verlangen

Om jezelf opnieuw te ontmoeten

Wil je wel, maar

Weet je niet hoe

 

Mag ik je dan

Op jouw tempo

Begeleiden, terug naar

Jezelf?

 

Je bent zo welkom

Om te leren, ervaren

Beléven

Dat jouw lichaam

Je draagt

En jij

Jouw lichaam

 

Vanuit hervonden verwondering

Over dat

Wat ook kan zijn

Veilig kan en mag

Voelen

 

Duizenden stukjes

Vallen zo niet uiteen

Maar juist

samen

Om te ervaren dat welke beweging je ook te maken hebt in het dagelijks leven, jij jezelf daarin altijd kan terugvinden.

Tijdens het meebewegen, vooruit duwen, naar achter leunen, tot stilstand komen & alles wat zich daarbinnen en daarbuiten begeeft.

Your Rhythm of Reconnection.

Een ruimte waarin alles van jou er mag zijn

Het Zichtbare en Verstopte

Het Grootse en Kleine

Het Speelse en Serieuze

Het Luide en Stille

Het Onbevangen en Angstige

Het Moedige en Bange

De Erkenning en Ontkenning

 

De Disconnectie en (her)Verbinding.

Na deze dag ga jij naar huis met:

  • Een verdiepte verbinding met jezelf. Zo klein of groot als jij dat op dat moment – in jouw hervonden ritme – ervaart. 
  • Meer ontspanning en ruimte in je lichaam en geest.
  • Herkenning en erkenning, doordat Kayla je spiegelt in je proces en ondertiteling geeft aan datgeen wat je voelt en ervaart.
  • Inzicht in de signalen waarmee je lichaam met je communiceert en hoe jij hier met compassie op kan reageren.
  • Tools hoe jij met jouw ritme kunt (her)verbinden in je dagelijks leven. 

 Waarin je wordt ondersteund om op veilige wijze te landen in je lijf, maar dit tegelijk niet het doel hoeft te zijn. Bewegen naar ontspanning, zonder dit af te dwingen of te pushen. Want zo werkt het nou eenmaal niet voor je zenuwstelsel 😉

Eerstvolgende workshop

7 mei 2023 van 14:00-16:30

Bij Academ in Rotterdam

Graaf Jan van Nassaustraat 8a 

Op 5 minuten lopen vanaf NS Rotterdam Noord en tramlijn 4 en 8 om de hoek. Vlakbij de snelweg A20 zodat je niet door het centrum van Rotterdam heen hoeft. Parkeren kan in de wijk en is gratis op zondagen.

Veelgestelde vragen

Vanaf 13:45 start de inloop, zodat we om 14:00 als groep kunnen openen.

Trek comfortabele kleding aan. Stretchy, zacht, laagjes: zegmaar dat wat ook lekker zit als je op de bank zou hangen.

Neem verder een notitieboekje mee en een water/thermosfles die je kan sluiten (in de zaal zijn open glazen etc. namelijk niet toegestaan).

Ons lichaam bewegen doen we de gehele dag door, maar hoevaak sta je echt stil bij wat je allemaal kan waarnemen – voelen – in je lijf terwijl je beweegt of juist stilstaat in het hier-en-nu? Ons lichaam is intelligent en draag een schat aan informatie met zich mee, alleen hebben we vaak de taal en het bewustzijn niet ontwikkeld om haar wijsheid op te kunnen merken. 
Met bewegen bedoel ik dan ook niet zozeer sporten of inspanning. Waar je wel aan kan denken is: rondlopen, bewegen op jouw mat, aannemen van bepaalde houdingen, ontdekken via je zintuigen (geur, tast, beeld etc.).

Reguleren gaat dan over: hoe kan je bij je ervaring aanwezig blijven, op zo’n manier dat deze je niet overweldigd? Emoties en sensaties kunnen behoorlijk intens voelen. Uiteindelijk gaat dit over energie dat wilt bewegen door jouw lichaam. Hoe sta je jezelf bij, zodat de energie niet stagneert of blokkeert? Manieren hoe je jezelf kan ondersteunen hierbij zijn d.m.v. je ademhaling, bewegen (schudden, hummen, trillen) maar bijvoorbeeld ook het inzetten van je geest door te visualiseren of jezelf met compassie te bevragen.

Allereerst: dat snap ik echt heel goed. Waarschijnlijk hangt de spanning samen met angst om je emoties te uiten ten midden van anderen, of je anderszins kwetsbaar op te stellen. 

 

Zoals ik al eerder schreef, is de intentie van de workshop om te landen in je lijf, zonder dit af te dwingen. Dat betekent dus ook dat jij zoveel mag laten zien van en delen over jezelf, als op elk betreffend moment veilig voelt voor jou. De intentie achter de oefeningen en ervaringen is dus ook niet om een emotionele release te stimuleren (=zoveel opbouw, dat je bijna niet anders kan dan ontladen op welke manier dan ook, bijv. door huilen). Het gaat er bij de workshop juist om dat je in je hele wezen mag voelen, dat jij het landen in je lijf op jóuw tempo en voorwaarden mag doen. Er zal juist veel ruimte geboden worden, om te kunnen ontdekken wat dan jouw tempo en manier is om te herverbinden.

 

Desondanks kan het zeker gebeuren dat door het ruimte geven hieraan, je lichaam bepaalde opgeslagen spanning ontlaadt door bijvoorbeeld te huilen, trillen, gapen of lachen (om maar een paar voorbeelden te noemen). Mag jij jezelf dan overgeven aan de gedragenheid van een groep, ook al vind je het van tevoren misschien spannend? Steun vinden bij anderen, emotioneel en misschien wel fysiek tegen een ander aanleunen? Deelnemer zijn in een groep nodigt je namelijk uit om je relatie tot leunen en ontvangen te onderzoeken. En ook hier geldt: dit onderzoeken mag jij op jouw eigen tempo en voorwaarden doen. 

 

Mocht de thematiek van de workshop je wel aanspreken, maar wordt je hier toch liever 1-op-1 in ondersteund? Kijk dan even hier voor mijn 1:1 begeleidingsaanbod

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan even een DM op instagram of mail naar info@nona-senang.nl